2030 adaylığı riskte!

Euro 2020’nin Wembley’de oynanan final mücadelesi öncesi stat içi ve dışında yaşanan olaylar, Büyük Britanya ile İrlanda’nın ortak olarak düzenlemeyi ve teklif vermeyi planladığı 2030 Dünya Kupası adaylık sürecine önemli darbe vurabilir.

İngiliz hükümetinin 55 yıllık aranın ardından ülkenin en büyük maçı öncesi denetimden sorumlu polis güçlerini, uluslararası bir organizasyon içinde uzun yıllardan sonra yaşanan en kötü şiddet olayına karşı sorgulamaya aldığı belirtildi. Kulislerde İngiltere Futbol Federasyonu’nun final maçına birçok biletsiz seyircinin zorla girmesinin yanı sıra stadyum dışında yaşanan şiddet olaylarından dolayı ağır bir para cezası ve hatta stadyum yasağı ile karşı karşıya kalabileceği konuşuluyor.

UEFA ile arasının “Avrupa Süper Ligi” projesinde yer alan İngiliz kulüplerine el çektirmesinden sonra iyi olduğu bilinen İngiltere başbakanı Boris Johnson, “küçük bir azınlığın” çıkardığı olayların adaylık sürecine etkisini olmayacağını düşünse dahi olay göründüğünden daha ciddi. Konuyla alakalı Telegraph’ın federasyondan ulaştığı üst düzey yöneticilerden biri; “Bu olaylar sürece yardımcı olmayabilir, stadyum dışı tamamen bir kaos ortamı gibi göründü” şeklinde konuştu.

Güncel Yazılar

Popüler Yazılar