“Mesut’u eleştirince çok tepki almıştım!”

2020-2021 futbol sezonunun kış transfer döneminde Arsenal’den Fenerbahçe’ye transfer olan Mesut Özil, 2018’de gerçekleştirilen Dünya Kupası sonrasında Almanya Milli Takımı’nı bıraktığını açıklamıştı.

Real Madrid forması giyen Toni Kroos, Almanya’nın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Instagram’da canlı yayında sohbet ederken konulardan biri de Mesut’un Almanya Milli Takımı’nı bırakmasıydı.

Mesut Özil, Almanya Milli Takımı’nı bırakırken, “Kazandığımız zaman Almanım ama kaybettiğimizde bir Grindel ve göçmenim” demişti. Zira 2018 Dünya Kupası’nda F Grubu’nu sonuncu tamamlayan Almanya’da Mesut, eleştirileri en fazla alan isim olmuştu.

Kroos, Mesut’un bu açıklaması sonrasında Bild’e, takım arkadaşının milli takımı bırakma şeklinin doğru olmadığını belirtmiş ve Almanya’da ırkçılığın ne kadar az seviyelerde seyrettiğini söylemişti.

Ancak Kroos, bu açıklamaları sonrasında sosyal medya hesaplarından birçok sözlü hakarete maruz kalmıştı. Almanya’nın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Instagram’da gerçekleştirdiği yayında Alman orta saha, “Mesut Özil’in milli takımı bırakmasının ardından söylediğim şeyler yüzünden tonlarca kez hakarete uğradım. Birçok vatandaşım için Nazi oldum. Mavi gözlüyüm ve saçlarım da sarı. Onlar için ideal bir Nazi figürü hâline geldim…” dedi.

Toni Kroos, 2014’ten bu yana Real Madrid forması giyerken Mesut Özil, 2010 ile 2013 yılları arasında Madrid ekibinde forma giymişti.

Güncel Yazılar

Popüler Yazılar